Tăriceanu s-a înțeles cu PNL! ALDE va vota Guvernul Orban

Călin Popescu Tăriceanu a spus că PNL a acceptat cele 12 condiții pe care alde le-a pus pentru a vota Guvernul Orban.   Foto: digi24.ro

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că a ajuns la un acord cu PNL. Astfel, formațiunea pe care o conduce va vota Guvernul Orban, scrie hotnews.ro. Tăriceanu a mai precizat că au fost acceptate toate cele 12 condiții pe care le-a pus, printre care și înființarea unui fond de investiții.

„Pot să vă spun că am căzut de acord asupra tuturor celor 12 condiții. (…) Concluzia este că împreună cu colegii mei ne vom prezenta zilele următoare în Biroul Executiv al ALDE, unde vom susține ca Biroul să dea votul în favoarea învestiturii domnului Orban în fruntea viitorului Guvern. (…) Vom avea și un acord scris cu PNL. În momentul de față sunt 25 de parlamentari”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat despre Secția Specială pentru Investigarea Magistraților, liderul ALDE a spus că reformele în justiție nu se vor face decât prin dezbatere în Parlament și nu prin ordonanță de urgență.