Tăriceanu îl critică pe Ludovic Orban! Vezi ce a declarat

Foto: facebook.com/tariceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că atitudinea premierului Ludovic Orban de a critica deciziile CCR se va întoarce ca ,,un bumerang” împotriva lui şi a Guvernului, notează Agerpres.

,,Un nou atac suburban la adresa Curţii Constituţionale! Da, tot din partea lui Ludovic Orban care şi-a făcut un obicei ca ori de câte ori nu îi convine o decizie a CCR, a Avocatului Poporului sau justiţiei române să conteste aceste instituţii şi să ameninţe cu schimbarea lor dacă va câştiga puterea absolută. Ce nu înţelege Ludovic şi păpuşarii lui este că această atitudine se întoarce ca un bumerang împotriva lui şi a Guvernului pe care îl conduce. Pentru că, dacă oamenii văd că prim-ministrul critică sau chiar refuză să respecte deciziile CCR şi ale altor instituţii, atunci li se pare normal ca, la rândul lor, să nu respecte deciziile pe care Orban şi Guvernul lui le iau. În fond, dacă i se permite unui prim-ministru să încalce legile şi bunul simţ, de ce nu ni s-ar permite nouă, simpli muritori?”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Joi, premierul Ludovic Orban a declarat că data de 6 decembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare este ,,data constituţională şi legală”, iar ,,fiecare zi în plus în care rămâne în funcţie acest Parlament este o zi pierdută pentru România”.

El a adăugat că decizia CCR pe această temă i se pare ,,abracadabrantă” şi ,,o încălcare flagrantă a Constituţiei de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituţiei”.

La finalul lunii septembrie, CCR a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016.