Tăriceanu: Executivul are obligaţia să dubleze alocaţiile şi să respecte majorarea pensiilor cu 40%

Foto: agerpres.ro

Călin Popescu-Tăriceanu susține că Guvernul are obligaţia să dubleze alocaţiile şi să respecte majorarea pensiilor cu 40%, potrivit Agerpres. Președintele ALDE a precizat că Executivul ,,încearcă să pună toate piedicile” pentru ca aceste măsuri ,,să devină efective”.

,,Atunci când dezbaterea politică trebuie tranşată prin votul majorităţii şi nu convine minorităţii, minoritatea se duce şi reclamă la CCR, Curte pe care vrea să o transforme într-un arbitru politic. CCR nu e arbitru politic, ea judecă după Constituţie. Majorarea alocaţiilor nu este o decizie care să fie decisă de CCR. Majorarea poate să fie decisă de Parlament, în calitate de for legiuitor, sau de Guvern, ca legiuitor delegat. Parlamentul a decis să dublăm alocaţiile. Alocaţiile trebuie dublate. La fel şi cu pensiile se întâmplă acelaşi lucru. Nu am nici cea mai mică îndoială că Guvernul va ataca iarăşi la CCR legea de rectificare a bugetului, votată marţi în Parlament. Guvernul încearcă să pună toate piedicile pentru ca aceste măsuri să devină efective. Executivul are obligaţia să dubleze alocaţiile şi să respecte majorarea pensiilor cu 40%”, a spus Tăriceanu într-o conferinţă de presă.

Președintele ALDE a amintit că majorarea pensiilor a fost prevăzută în proiectul de buget pentru anul 2020, adoptat prin asumarea răspunderii. ,,Atunci a minţit că va face această majorare şi acum vedem că şi-a dat arama pe faţă”, a mai spus Tăriceanu.