Tăriceanu este categoric! Meleșcanu va fi exclus din ALDE dacă va accepta susținerea PSD

 

Teodor Meleșcanu va fi exclus din ALDE dacă va accepta să fie susținut de PSD pentru funcția de președinte al Senatului. În schimb, ALDE îl susține pe senatorul Ion Popa pentru funcția amintită. Acestea sunt anunțurile pe care le-a făcut Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al ALDE, potrivit Mediafax.

,,Prima decizie e cea referitoare la susţinerea colegului senator Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului României. A doua decizie pe care am luat-o a fost cea privitoare la pierderea calităţii de membru ALDE pentru persoanele care fără acceptul sau ssuţinerea partidului acceptă funcţii, conform prevederilor statutuare. Aceste decizii au fost luate cu o largă majoritate. A fost prezent şi domnul Meleşcanu care şi-a cerut scuze colegilor pentru situaţia pe care a generat-o. Nu putem accepta astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Decizia ALDE vine după ce grupul senatorilor PSD l-a propus pe Teodor Meleşcanu pentru şefia Senatului, după demisia din funcţie a lui Călin Popescu Tăriceanu.