Tăriceanu anunță că parlamentarii ALDE nu vor vota Guvernul Orban II

Foto: digi24.ro

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că parlamentarii formaţiunii sale nu vor vota Guvernul Orban II, scrie Agerpres. Tăriceanu susține că, în prezent, situaţia politică este ,,ridicolă” prin numirea unui premier care nu va fi votat de propriul partid.

,,Nu votăm Guvernul Orban II. Nu-l votăm, pentru că suntem într-o situaţie pentru care cuvântul ridicol e prea puţin. Avem un preşedinte care îşi doreşte alegeri anticipate şi care îşi doreşte un ministru care să nu obţină voturile în Parlament. Lucrul ăsta e de un inedit absolut. Nu există aşa ceva. Preşedintele, prin rolul pe care îl are definit în Constituţie, este cel care să rezolve crizele, nu ca să le adâncească. Numirea pe care o face adânceşte această criză, pentru că ştim că PNL nu îşi va vota propriul premier. Nu mai vorbesc de penibilul posturii premierului care este numit ca să fie căzut, trântit. Asta este o umilinţă pentru el, ca persoană”, a declarat Tăriceanu pentru Gândul Live.

Președintele ALDE a apreciat că numirea unui premier care nu va fi votat de propriul partid este ,,gest ofensator pentru Parlament”. ,,Raporturile nu se creează în acest fel. Parlamentul vine să dea un vot de încredere sau de neîncredere. Dar în momentul în care propriul partid nu îţi dă votul de încredere, cum să te aştepţi ca ceilalţi să îţi dea votul de încredere? Este problema acestei anormalităţi grave, în care preşedintele, ştiind că nominalizarea asta nu duce la rezolvarea crizei, insistă şi premierul acceptă această complicitate de-a dreptul umilitoare”, a mai spus Tăriceanu.