Tăriceanu, alt atac la Guvernul PNL! Vezi ce a declarat

Foto: dcnews.ro

Călin Popescu Tăriceanu nu ratează ocazia să atace Guvernul PNL. De această dată, liderul ALDE atenționează că stabilirea regulilor pe baza cărora se vor ridica restricțiile impuse odată cu starea de urgență din România nu trebuie lăsate la mâna executivului condus de Ludovic Orban, scrie stiripesurse.ro.

,,Decizia de a reveni la „normalitate” nu cred că trebuie să fie în mâna celor de la Guvern. În fond, ei sunt cei din cauza cărora suntem azi unde suntem. Oare suntem atât de naivi să credem că dacă au ratat lupta împotriva crizei de coronavirus vor putea să gestioneze mai bine revenirea la viață? Eu cred că ceea ce ne așteaptă este mult mai complicat decât ce a trecut, motiv pentru care nu mi-aș da viața pe mâna acestor incompetenți.

Decizia de a reveni la viață trebuie transferată la nivel local, trebuie să fie rezultatul unei consultări și decizii comune, la nivel local, între medici, autorități locale, reprezentanți ai mediului de afaceri, reprezentanți ai sistemului de educație precum și ONG-urile care lucrează cu persoane aflate în categorii de risc (cămine de bătrâni, centre de persoane cu dizabilități). Numai așa, la nivel local, se vor putea lua măsurile de siguranță adaptate fiecărui sector precum și un plan de măsuri de urgență ce vor fi luate în cazul în care reapar cazuri de infectare.

Este important ca întreaga comunitate să înțeleagă care sunt măsurile de protecție și condițiile în care se vor relua activitățile în siguranță pentru toți”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.