Tăriceanu acuză Guvernul PNL! Vezi ce a declarat

Foto: digi24.ro

Călin Popescu Tăriceanu susține că planul lui Klaus Iohannis și al Guvernului PNL pe tema persoanelor de peste 65 de ani vizează, de fapt, alegerile locale. Președintele ALDE crede că atunci va exista recomandarea pentru persoanele în vârstă să nu iasă din case, pentru a afecta astfel scorul electoral al celor de la PSD, scrie antena3.ro.

,,Eu cred că după ce Vela a acționat foarte eficient în Operațiunea Sparanghelul, eu cred că a considerat că poate deveni un jucător de prim plan politic și a luat această inițiativă (protocolul MAI-BOR- n.r.), care probabil că a avut acordul lui Orban și Iohannis, că nu se putea altfel, numai că cei doi, speriați de reacția media, au dat înapoi și l-au lăsat în off-side pe Vela. Operațiunea Lumina era menită să atragă electoratul religios, oameni mai bisericoși, dar a fost un rateu total.

Mai văd și această chestiune cu interdicțiile impuse persoanelor peste 65 de ani. Nu cred că un om de peste 65 de ani este mai puțin responsabil decât unul de 25 de ani să nu știe cum să-și ia măsurile de protecție, dar scopul este de a-i  speria pe cei în vârstă pentru alegerile locale, când vor dori, de fapt nu vor mai putea să ia măsurile restrictive, dar în schimb le vor recomanda să stea în case. Acesta este tocmai electoratul PSD și  într-o proporție semnnificativă și electoratul ALDE.

Totul o văd într-o cheie politică, electorală. Și această campanie publică de spălare a Guvernului, să uite lumea că ei la început au ignorat criza și se jucau de-a anticipatele. S-au băgat milioane de euro din bani publici”, a spus Călin Popescu Tăriceanu într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu.