Târgu Jiu: Autoritățile locale și oamenii de afaceri au construit un laborator pentru testarea COVID-19

Foto: stirileprotv.ro

În contextul în care în zona Olteniei, doar în Craiova se efectuează teste pentru depistarea Covid-19, autoritățile locale și oamenii de afaceri din Târgu Jiu au reușit să facă un lucru remarcabil. În doar 2 săptămâni ei au reușit să construiască un laborator pentru a efectua teste pentru coronavirus, totul fiind posibil prin intermediul donațiilor strânse, conform stirileprotv.ro.

Noul laborator dispune de toate dotările de care au nevoie cadrele medicale pentru a lucra în condiţii de deplină siguranţă. Astfel el va putea să preia testele ce vor veni și din județele celelalte.

Începând de luni, 27 aprilie, medicii vor începe să efectueze primele teste.

Maria Grigorian, șefa laboratorului de testare: “Au fost la nişte instructaje la Craiova săptămâna trecută, acum suntem instruiţi de echipa care a adus echipamentele şi urmează să începem lucrul.”

În astfel de condiții virusul are şanse mai mici să se transmită în comunitate dacă pacienţii sunt diagnosticaţi şi vor fi  vindecaţi mai rapid.

Mai mulţi oameni de afaceri din zona au venit în sprijinul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu şi au făcut donaţii în bani şi echipamente. Investitita totală a ajuns la 120.000 de euro.