Târg de Crăciun deschis la Iași în plină pandemie

Foto: news.ro

Situație îngrijorătoare se petrece la Iași. Mai exact zeci de oameni, cu sau fără mască, s-au îngrămădit la chioșcurile care vindeau vin fiert și produse tradiționale la Târgul de Crăciun, potrivit antena3.ro.

Acest târg a fost deschis chiar de 1 decembrie, deși Președintele Klaus Iohannis a declarat  clar că astfel de târguri nu sunt permise.

Chiar și primarul orașului a avut un mesaj tranșant pe 1 Decembrie, anunțând că nu va există târg de Crăciun, după aprinderea luminitelor din oraș, totuși peste 200 de căsuțe împodobite de sărbătoare au fost închiriate de comercianți.

“Fără târg de Crăciun, fără multe lucruri anul acesta”, spunea Mihai Chirică, Primarul din  Iași cu ocazia Zilei Naționale.

În această privință sunt și mai multe informații contradictorii,  pentru  că pe site-ul Primăriei  Municipiului Iași există următoarea informare:

În acest an pentru târgurile de sărbători vor fi amenajate 59 de căsuțe. Din numărul total, 20 vor fi amplasate în zona Bisericii Trei Ierarhi, 9 în zona Mitropoliei și 20 în Piața Unirii.

„Ne-am gândit la organizarea unui Târg de Crăciun și în cartierul Alexandru cel Bun. Acolo vom duce 10 căsuțe ornate. În Piața Unirii vom avea o altă prezentare a Târgului de Crăciun. Vom avea un stâlp de aproximativ 15 metri înălțime. Pe el vom instala multe instalații luminoase, iar târgul va fi dedesubt. În mijlocul căsuțelor vom avea și un brad. Vom avea numai comercianți de produse tradiționale, alimentare și nealimentare”, a anunțat edilul.

Comercianții din târg spun că au obținut undă verde de la Primărie pentru a-și putea vinde produsele. Însă s-a constatat că nu toți respectă și regulile, cum ar fi obligativitatea purtării măștii de protecție.