Târg de antichităţi, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Foto: news.ro

Între 23 şi 25 octombrie se va organiza un târg de antichităţi dedicat sărbătorii Sfântului Dumitru la Muzeul Naţional al Ţăranului Român între 23 şi 25 octombrie, potrivit unui comunicat news.ro.

Târgul de Sânmedru – de antichităţi ţărăneşti va cuprinde aproximativ 40 de colecţionari din toată ţara și se va putea vizita zilnic între orele 10:00 şi 18:00.

Cu această ocazie vor fi scoase la vânzare piese de costum ţărănesc, ţesături de interior (covoare, ştergare, feţe de pernă şi feţe de masă), icoane pe lemn şi pe sticlă, podoabe, mobilier crestat şi pictat (lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri), obiecte de ceramică, dar şi roţi de tors, unelte, publicaţii socio-etnografice din perioada interbelică, bancnote vechi şi timbre cu subiecte etnografice.

Alături de anticari, Galeria de Artă Ţărănească va scoate în curte haine de sărbătoare, ştergare, scoarţe, ulcioare, ouă încondeiate, icoane pictate pe lemn şi pe sticlă, împletituri şi alte meşteşuguri.

Este important de știut că preţul biletului de intrare la târg: adulţi – 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi şi studenţi, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor – 2 lei.