23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Tanczos Barna face apel la bucureșteni să nu mai arunce deșeuri pe câmp

Foto: Inquam Photos

Zeci de mii de tone de deșeuri depozitate ilegal au fost descoperite în februarie în Bucureşti, ca urmare a controalelor. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că vor continua controalele, dar face un apel și la bucureșteni să nu mai arunce deșeuri pe câmp, potrivit digi24.ro.

„În ianuarie, când am început mandatul, primul lucru a fost să iau legătura cu primăria generală, cu cele 6 primării de sector și să punem la punct un plan comun de acțiune. Am beneficiat de un sprijin real și efectiv din partea lor. Am făcut echipe mixte de control și pe 1 februarie au început aceste controale în toate cele 6 sectoare, tocmai pentru a identifica depozitarea ilegală, locațiile, pentru a identifica sursele de poluare, în cazul poluării aerului, și azi am făcut acest bilanț, peste 30 de zile, și am arătat că am găsit peste 212 locații unde se depozitează ielgal deșeuri. Am aplicat peste 320.000 de lei amendă, am confiscat 7 mijloace de transport împreună cu poliția locală și rutieră. Am avut o lună eficientă și sunt convins că vom putea continua în același ritm”, a spus Tanczos Barna.

Acesta a mai adăugat că nu pot controla cât pot arunca cetățenii, nu pot ecologiza cât pot arunca cetățenii, fiind o responsabilitate și a cetățenilor care au aruncat în aceste locații. Dincolo de activitatea de control, este nevoie de un comportament civic responsabil și care vine în ajutorul autorităților locale.

Lasă un răspuns