Tabără de întreținere a mormintelor eroilor români din cimitirul Lambinowice din Polonia

Mai mulţi militari au participat, în perioada 21 – 29 septembrie, la o tabără de îngrijire a mormintelor eroilor români înhumaţi în localitatea Lambinowice din Polonia, a anunţat, astăzi, Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MApN, în Lambinowice se găsesc mormintele a peste 2.350 de eroi români căzuţi la datorie în Primul Război Mondial. Ei sunt îngropaţi în Cimitirul Prizonierilor de Război, una dintre cele mai mari necropole de război din Europa.

“Lucrările de întreţinere au fost realizate de către militari din cadrul Detaşamentului de Apărare ‘Scorpionii Albaştri’, Academiei Forţelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’, Academiei Forţelor Aeriene ‘Henri Coandă’, Academiei Forţelor Navale ‘Mircea cel Bătrân’ şi Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor”, se precizează în comunicat.

La sfârșitul lucrărilor de întreţinere, s-a organizat o ceremonie de depunere de coroane de flori la monumentul central din Cimitirul Prizonierilor de Război, în memoria eroilor români şi străini înhumaţi în necropolă.

La ceremonie au participat, alături de militarii români care au executat lucrările de întreţinere, reprezentanţii Primăriei Lambinowice şi ai Muzeului Prizonierilor de Război din localitate. Ambasada României la Varşovia a fost reprezentată de ataşatul român al apărării în Polonia, colonelul Dragoş Florea.

Foto: Agerpres