12 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

”T…Renul lui Mos Crăciun!” începe luni într-o călătorie magică

Foto: Primăria Municipiului Târgu Mureş

”T…Renul lui Mos Crăciun!” porneşte luni într-o călătorie magică pe ruta Târgu Mureş – Târgu Mureş Nord, ca parte dintr-un eveniment special organizat de Primăria Municipiului Târgu Mureş, în colaborare cu CFR Călători şi în parteneriat cu CFR SA şi cu Fundaţia Cultura şi Etica Creştină din Târgu Mureş, potrivit unui comunicat Agerpres.

Călătoria va avea loc între orele 10:00 şi 12:00.

Trenul special este compus dintr-un automotor Desiro, pus la dispoziţia organizatorilor de CFR Călători, care poartă pentru o zi numele renului Rudolf. Aceasta va duce copiii într-o lume plină de veselie şi zâmbete, cu spectacole, expoziţie de desene şi cu poveşti din lumea minunată a copilăriei. De asemenea, copiii vor putea vizita locomotiva cu aburi de linie îngustă şi vagoanele de cale îngustă în stare de funcţionare.

Automotorul modern va avea o nouă imagine fiind împodobit de sărbătoare, iar Moş Crăciun va împărţi cadouri oferite de Fundaţia Cultura şi Etica Creştină copiilor care au fost cuminţi în timpul anului.

Potrivit unui comunicat oferit de Primăria Târgu Mureş, invitaţii speciali ai evenimentului sunt copiii de la Centrul de zi Rozmarin, mulţi dintre ei aflându-se la prima lor călătorie cu trenul. Alături de ei, aproape 50 de copii de la Şcoala Gimnazială Liviu Rebreanu/Structura de Grădiniţă P.P Rândunica vor participa la aventura de căutare a lui Moş Crăciun în călătoria cu trenul, dar şi alţi copii.

În plus, înainte de urcarea în tren, copiii vor fi îndrumaţi să-şi achiziţioneze biletele de călători de la casa de bilete, dorindu-se astfel conştientizarea lor privind condiţiile de folosire a trenului ca mijloc de transport în comun. În acest scop au fost tipărite bilete de călători speciale.

La urcarea în tren, uşile vor fi supravegheate de tineri voluntari cu căciuliţe de Moş Crăciun, iar copiii vor primi o ştampilă de participare la eveniment, care le va conferi dreptul de a călători o singură dată şi de a primi de la Moş Crăciun un cadou simbolic.

Totodată, în clădirea gării din Târgu Mureş, va fi pusă la dispoziţia grupurilor de copii o sală în care vor fi expuse desenele realizate de ei cu tema “T…Renul Mos Crăciun”, cum şi-au închipuit înainte de călătorie plimbarea cu trenul.

În plus, Autobuzul lui Moş Crăciun va transporta luni copiii de la Centrul de zi Rozmarin la staţia CFR Târgu Mureş şi înapoi. Autobuzul lui Moş Crăciun este pus la dispoziţia organizatorilor de Transportul Local SA Târgu Mureş, care va asigura, cu un alt autobuz, şi transportul pentru grupul de la Grădiniţa P.P. Rândunica.

Print Friendly, PDF & Email