Sute de mii de dolari pentru o colecție de pantofi!

Un om de afaceri canadian a plătit 850.000 de dolari pentru 99 de perechi de pantofi de colecție. Foto: evz.ro

Sumă uriașă plătită pentru o colecție de pantofi sport. Un om de afaceri canadian a plătit 850.000 de dolari pentru 99 de perechi de pantofi de colecție, în cadrul unei licitații organizate la New York, scrie evz.ro.

Casa de licitaţii Sotheby’s este cea care a reuşit vânzarea record. Colecția de pantofi a fost iniţial inclusă într-o vânzare online propusă de Sotheby’s în parteneriat cu site-ul specializat Stadium Goods, care inițial, cuprindea 100 de perechi.

Antreprenorul canadian Miles Nadal (61 de ani) s-a oferit să cumpere întregul set, însă proprietarul acelei perechi a refuzat, preferând să o vândă separat.

Printre cele 99 de seturi de obiecte de încălţăminte se află în principal pantofi Nike, dintre care se remarcă două perechi de Nike Mag, un model futurist inspirat de filmul „Înapoi în viitor II”. Valoarea uneia dintre ele, fabricată în 2016 în doar 89 de exemplare, a fost estimată între 50.000 şi 70.000 de dolari.

Și asta nu e tot! O altă raritate o reprezintă cinci perechi din colecţia limitată realizată de rapperul american Travis Scott pe modelul Air Jordan 4. În acest caz,   valoare estimată este între 45.000 şi 60.000 de dolari.