Suspecţi de contrabandă cu ţigări, reţinuţi în urma unor percheziţii

Patru persoane au fost reţinute în urma a opt percheziţii la domiciliu efectuate la suspecţi de contrabandă. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, au fost confiscate 27.000 de ţigarete fără timbru de accizare şi sume de bani în diverse valute.

“În cursul zilei de ieri (miercuri n.r.), poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al IPJ Constanţa au pus în aplicare opt mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de contrabandă”, se arată într-un comunicat al IPJ.

Așadar, au fost identificate şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 27.000 de ţigarete de diferite mărci, fără a avea aplicate timbre de accizare, susceptibile a proveni din activitatea de contrabandă, dar şi 8.100 de lire sterline, 6.200 de euro şi 3.450 de lei.

La sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au fost conduse, pentru audieri, patru persoane, cu vârste cuprinse între 34 şi 68 de ani.