Supraimpozitare pentru proprietarii clădirilor degradate din Făgăraș

Foto: hotnews.ro

Primăria Făgăraș (Brașov) a decis ca din acest an să impună un impozit uriaș, de la 300% până la 500%, pentru proprietarii clădirilor degradate care nu încep lucrările de reabilitare, potrivit hotnews.ro.

Potrivit reprezentanților Primăriei Făgăraș, aproximativ 200 de construcții au fost verificate, astfel, s-a constatat faptul că 70 dintre acestea se află în stare avansată de degradare. Clădirile sunt în paragină, insalubre, cu faţada degradată sau cu geamuri sparte.

De altfel, nici clădirile care aparțin Primăriei nu arată prea bine. Autoritățile locale susțin că acestea vor fi reabilitate.

“Primăria Făgăraș este vizată, de asemenea, de propriile măsuri. Municipalitatea deține imobile degradate, astfel că anul viitor încep demersurile pentru reabilitarea acestora. Clădirea de pe strada Bălcescu nr. 53 va fi transformată într-o creșă, iar investițiile vor fi demarate în 2020. Pentru fosta unitate militară, din cartierul Tudor Vladimirescu, se lucrează la un proiect prin care clădirea să devină sediu administrativ, unde să funcţioneze Primăria, Trezoreria, Finanţele şi alte instituţii”, transmite Primăria Făgăraș.

Consiliul Local a luat deja măsuri în ultima ședință de anul trecut, care vizează proprietarii a 4 clădiri. Acestea vor fi supraimpozitate cu 300%, iar alți doi proprietari, anunțați anterior că vor fi nevoiți să plătească impozit de 500%, au început lucrările de reabilitare.