Submarin cu 3,3 tone de cocaină la bord, descoperit în Spania

Foto: news.ro

Un submarin, ce avea la bord 3,3 tone de cocaină, a fost descoperit în largul coastei Spaniei, marcând un moment ”istoric” în lupta cu traficul de droguri, au anunţat autorităţile spaniole, potrivit news.ro.

Poliţia a anunţat că este primul ”narcosubmarin” interceptat în Europa şi a adăugat că submarinul a fost descoperit sâmbătă, în apele din nord-vestul regiunii Galicia. Submarinul era încărcat cu 152 de baloturi de cocaină.

Mai mult, valoarea drogurilor este estimată la 100 de milioane de euro, a declarat Javier Losada, şeful delegaţiei Guvernului central în Galicia.

”Este o operaţiune istorică, una care va marca un moment de referinţă, înainte şi după, pentru forţele de securitate, care i-au acum în considerare şi această nouă posibilitate”, a spus Losada.

Poliţia a arestat la faţa locului un cetăţean ecuadorian care purta un costum de scafandru. Duminică dimineaţa, un al doilea ecuadorian a fost arestat, iar un al treilea suspect este dat în urmărire.

Investigaţia va continua, iar poliţia lucrează să determine peovenienţa drogurilor şi cui erau destinate. Poliţia a beneficiat de sprijinul forţelor de poliţie din Brazilia, Portugalia şi Statele Unite.