SUA vor să impună sancțiuni economice împotriva Spaniei. Vezi care este motivul

Administrația președintelui american Donald Trump acuză Spania că a susținut financiar regimul președintelui Nicolas Maduro din Venezuela. Foto: rfi.ro

Administrația președintelui SUA Donald Trump dorește să impună sancțiuni economice împotriva Spaniei, pentru o presupusă susținere financiară a regimului președintelui Nicolas Maduro din Venezuela.

Departamentul Trezoreriei din Statele Unite ia în considerare sancționarea Băncii Centrale a Spaniei și a altor entități în care au fost depuse sume de bani din Venezuela, au transmis mai multe surse din cadrul Administrației SUA, fără a oferi mai multe detalii, relatează Bloomberg, potrivit stirileprotv.ro.

Aceste măsuri  ar urma să intre în vigoare după data de 10 noiembrie, când Spania organizeaza alegeri generale.

Inițiativa este privită cu îngrijorare de mai mulți oficiali americani, având în vedere că Spania este un aliat vechi al Statelor Unite în multiple domenii și mii de militari americani sunt staționați în Spania.

Administrația de la Madrid nu a primit nicio înștiințare privind posibile măsuri economice de sancționare din partea Statelor Unite, a transmis Ministerul de Externe din Spania, menționând că o asemenea acțiune nu ar fi justificată.