SUA și Brazilia au încheiat acordul pentru dezvoltarea Amazonului

Foto: digi24.ro

În cadrul unei întâlniri la Washington, SUA și Brazilia au ajuns la un acord de promovare a sectorului privat pentru dezvoltarea regiunii amazoniene. Potrivit hotnews.ro, ambele părți au promis un buget de 100 de milioane de dolari pentru conservarea biodiversității în zonele controlate de sectorul privat.

Ministrul de Externe al Braziliei a spus că deschiderea pădurii tropicale la dezvoltarea economică este singura cale de a o proteja. Acesta a răspuns tuturor criticilor aduse Braziliei pentru felul în care a gestionat incendiile recente.

Astfel, acesta a menționat că acuzațiile conform cărora țara sa “nu a reușit să facă față provocărilor” nu sunt adevărate.

Finlanda a solicitat țărilor UE să ia în considerare oprirea importului de vite și de soia din Brazilia, pentru a pune presiune pe aceasta să ia măsuri în legătură cu incendiile.

Secretarul de stat Mike Pompeo este de părere că fondul de investiții pentru biodiversitate va sprijini afacerile din zonele greu de accesat din pădurea tropicală.