17 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Studiu: 57% dintre tineri vor să-și schimbe stilul de viață pentru a salva planeta

Şase din zece tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani sunt foarte îngrijoraţi de ameninţările globale la adresa unei societăţi sustenabile, iar peste jumătate (57%) şi-au arătat dorinţa de a face schimbări drastice în stilul lor de viaţă pentru a salva planeta, arată un studiu global derulat de unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de electrocasnice, potrivit Agerpres.

Cercetarea realizată de Electrolux relevă faptul că, atunci când au vorbit despre efectele unui comportament nesustenabil de care se tem cel mai mult, 34% dintre tineri au numit poluarea aerului, 31% pandemia iar 28% dezastrele naturale. În acelaşi timp, 57% dintre respondenţi au în plan să facă schimbări majore în stilul lor de viaţă pentru a salva planeta.

În ceea ce priveşte schimbările concrete şi aşteptările pe care le au din partea celor care trebuie să facă aceste lucruri, tinerii cred mai mult în ei înşişi decât în orice alt actor pentru a fi promotorii şi ambasadorii sustenabilităţii. Peste o treime (37%) dintre cei intervievaţi au numit chiar propria generaţie ca fiind cea mai potrivită pentru a conduce schimbarea către un viitor durabil şi doar 10% au considerat că adulţii sunt capabili să facă schimbările necesare, în timp ce 13% mizează pe capacităţile companiilor.

50% din totalul celor intervievaţi au spus că fac eforturi de combatere a risipei de alimente chiar la ei acasă. În acest context, 48% dintre respondenţi au menţionat că reduc consumul de ambalaje din plastic, în timp ce 38% că preferă să consume alimente proaspete.

De asemenea, aproape trei sferturi dintre tinerii participanţi la studiu consideră că îngrijirea hainelor cu scopul de a le face să reziste mai mult timp este o abordare durabilă a modei. Ca metode, 29% dintre cei chestionaţi au considerat că spălarea la temperaturi scăzute este o modalitate eficientă de a avea grijă de haine pentru a le prelungi durata de viaţă, în timp ce 38% au considerat că lipsa cunoştinţelor despre cum să spele haine în mod eficient şi cu un impact negativ asupra mediului, îi împiedică de fapt pe oameni să aibă mai multă grijă de hainele lor.

În privinţa spaţiului de locuit, pentru 32% dintre tineri, o locuinţă sustenabilă înseamnă o casă (vilă, bungalow), o fermă (25%) sau un apartament (20%). Totodată, pentru 33% locuinţa sustenabilă ar trebui să fie localizată într-o zonă rurală, pentru 23% într-un oraş mic iar pentru 21% într-o suburbie a unui oraş.

Print Friendly, PDF & Email