Studenții români din UK nu sunt afectați de Brexit! Vezi anunțul ambasadorului Marii Britanii

Foto: dcnews.ro

Condiţiile pentru studenţii străini din Regatul Unit vor fi aceleaşi în ceea ce priveşte taxele sau împrumuturile, indiferent dacă va fi un Brexit cu sau fără acord. Aceasta este declarația pe care a făcut-o ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, scrie dcnews.ro.

Noble a precizat că în Marea Britanie sunt 10.000 de studenţi români şi aproximativ 1.000 de profesori şi cercetători români care activează în instituţii de învăţâmânt. ,,Condiţiile în anul 2020 pentru studenţii străini vor fi ca în prezent, independent de Brexit, dacă ieşim fără un acord sau cu un acord”, a spus diplomatul.

Andrew Noble a spus și ce perspective au în Marea Britanie tinerii care au absolvit o instituţie de învăţământ în această ţară. ,,S-a hotărât recent că cei care au absolvit studii în Marea Britanie vor avea doi ani să găsească un loc de muncă şi dacă este un loc de muncă de nivel mai înalt vor avea şi posibilitate să ia o viză pentru un loc de muncă specializat. Aceasta este mentalitatea guvernului britanic. Acum ne concentrăm mai mult pe cetăţenii din UE”, a precizat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.