Studenții nu mai suportă înghesuiala din trenuri! Critici pentru Guvern

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus că aglomerația din trenuri există din cauza rezervărilor făcute de studenți. Aceste declarații i-au făcut pe studenți să critice Guvernul Dăncilă. Foto: Agerpres

Studenții critică executivul de la Palatul Victoria pe tema aglomerației în trenuri. Cel mai vocal este președintele Asociației Naționale a Studenților, Petrișor Țucă.  Acesta a declarat că unul din cinci călători care circulă cu CFR este student, iar acest lucru nu reprezintă o cauză a numărului insuficient de locuri în trenuri. Țucă a mai spus că trenurile CFR circulă cu un deficit de vagoane de 50%, potrivit digi24.ro.

„Studenții nu circulă foarte mult. CFR Călători ne-a spus că în anul calendaristic 2018 numărul total de bilete vândute pentru studenți este 20% din numărul total. O cincime din călătorii pe CFR Călători sunt studenți. Nu cred că o cincime blochează trenurile țării. Aceeași societate ne spunea faptul că în momentul de față circulă cu un deficit de vagoane de 50%, adică materialul rualnt pe care-l pune la dispoziție CFR călătorilor este în momentul de față cu 50% mai mic decât ar trebui să fie”, a spus Petrișor Țucă. Declarațiile sale au fost făcute înainte de a avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă  chiar la Guvern. Dăncilă a precizat că la această întâlnire va discuta cu reprezentanții studenților despre problemele prioritare ale acestora. Premierul a mai precizat că executivul  vrea să creeze condițiile pentru ca studenții să rămână în țară.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a încercat să explice într-o conferință de presă din urmă cu două zile de ce există aglomerație în vagoane. El a dat vina pe studenți și a spus că aglomerația există din cauza rezervărilor făcute de aceștia.