Studenții la Medicină și Farmacie intră în grevă din cauza rezidențiatului

Federațiile studenților la Medicină, Farmacie și Stomatologie anunță că urmează să intre în greva japoneză din cauza situației incerte în care se află examenul de rezidențiat. Printr-o postare pe pagina de Facebook, studenții spun că toți cei care vor să participe la grevă să poarte mască medicală pe care să scrie ​​#Rezi.

În aceeași postare, studenții susțin că situația de instabilitate politică creată după trecerea moțiunii de cenzură la adresa Guvernului creează premisele prelungirii crizei rezidențiatului.

”Ne menținem neutralitatea politică și dorința de a rămâne în afara oricărei discuții politice, însă solicităm clasei politice să înțeleagă importanța soluționării de urgență a acestei probleme, fără a pune în pericol viitorul unei întregi generații de viitori medici, farmacişti şi medici stomatologi. În urma moțiunii de cenzură ne aflăm într-o situație de instabilitate politică, în care nu se va putea clarifica situația examenului de rezidențiat nici după ziua de mâine, când are loc ultima şedinţă a actualului Guvern”, spun studenții.

Această acțiune a studenților vine după amânarea examenului de rezidențiat, care trebuia să aibă loc pe data de 17 noiembrie. În prezent, data examenului este de 8 decembrie din cauza lipsei unui ministru al Educației care să semneze ordinul de organizare a examenului.

Foto: Facebook