Studenții cu restanțe riscă să nu mai meargă gratuit cu trenul! Ce a anunțat ministrul de Finanțe

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, vrea ca studenții care au restanțe să nu mai beneficieze de călătorii gratuite cu trenul. Foto: economica.net

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, propune limitarea călătoriilor gratuite pentru studenți și impozitarea pensiilor speciale care depășesc 10.000 de lei.

Teodorovici a anunțat mai multe măsuri bugetare, despre care a spus că au fost convenite în ședința CEX a PSD. ,,Am avut o discuție despre rectificare. Peste două zile va fi o discuție cu toate structurile asociative. Au mai fost propuneri de măsuri convenite. Pensiile speciale – o variantă normală ar fi plafonarea la un nivel stabilit de 10.000 de lei, ce e depășit se aplică taxa de solidaritate. În acest fel se îndreaptă foarte multe lucruri. Actul normaitv propus de Guvern va ajunge în Parlament. Propunere pentru studenți: limitarea numărului de călătorii gratuite în fiecare an, limitarea la 26 de ani a vârstei până la care se acordă călătoriile și să nu mai primească studenții repetenți sau cu restanțe”, a spus ministrul de Finanțe.

Eugen Teodorovici a adăugat că aceste măsuri nu sunt luate din lipsă de bani, ci pentru că trebuie să fie luate pentru sustenabilitate financiară.