Știrile originale vor fi favorizate în motorul de căutare al Google

Foto: news.ro

Google va modifica algoritmul pe baza cărora sunt afişate şi ordonate ştirile în cadrul motorului de căutare, astfel încât materialele originale şi ample să fie plasate cât mai sus, potrivit news.ro.

Ca în multe alte domenii, gigantul american va folosi inteligenţa artificială pentru a face acest lucru. Însă, cum inteligenţa artificială nu este deocamdată ”suficient de inteligentă” pentru a analiza şi înţelege singură conţinutul unei ştiri, aceasta va fi ajutată pas cu pas de oameni.

Conținutul site-urilor de știri va fi citit de peste 10.000 de editori ai companiei, transmiţând AI-ului feddback-ul necesar pentru ca acesta să înveţe şi să opereze din ce în ce mai autonom.

Google va lua în calcul multe elemente pe baza cărora va ranka ştirile. Printre acestea se numără reputaţia publicaţiei şi informaţiile care nu se regăsesc în alte materiale pe acelaşi subiect.

Astfel, articolele originale şi ample vor avea parte de un tratament special şi se vor bucura de o poziţie cât mai sus în cadrul paginilor de rezultate din Google Search.

Google recunoaşte că nu există o definiţie universal valabilă pentru conţinutul original şi că principiile şi algoritmul de rankare al ştirilor va suferi cu siguranţă numeroase modificări pe viitor.