Stelian Ion (USR): Cei care au părăsit carantina și izolarea după decizia CCR au făcut-o ilegal

Foto: realitatea.net

Deputatul USR, Stelian Ion, a declarat la RFI că persoanele care au părăsit carantina sau izolarea după recenta decizie a CCR au făcut-o ilegal. ,,Din punct de vedere legal, acele persoane nici n-ar fi trebuit să părăsească izolarea sau carantinarea, pentru că acea decizie nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Dacă au făcut-o, au făcut-o pe răspunderea lor și sub sancțiunea legii, pentru că pot fi sancționați pentru această atitudine”, a declarat Stelian Ion, potrivit rfi.ro.

Deputatul USR crede că după publicarea legii carantinei, care se află acum la vot în Parlament, cei care au părăsit carantina în urma deciziei CCR ar trebui reintroduși în izolare. ,,În mod normal, aceste persoane fiind supuse acelorași riscuri vizate de lege ar trebui să reintre în carantină și izolare, este absolut logic și din punctul meu de vedere este și o soluție legală, pentru că legea din momentul în care intră în vigoare se referă la persoanele care au intrat în contact sau care prezintă un anumit risc sau care sunt infectate sau poate asimptomatice și atunci dacă sunt și la momentul actual sau la momentul intrării în vigoare a legii, bineînțeles că trebuie să se aplice legea, adică trebuie să fie supuse acestor măsuri de izolare și de carantinare”, a declarat Stelian Ion.

Deputatul USR a făcut un apel la populație să respecte normele de protecție în fața coronavirusului. ,,Haideți să fim lucizi cu toții și să fim responsabili! O facem în primul rând pentru noi și pentru familiile noastre, iar cine propagă nebunia asta că virusul nu există și că ar trebui să ne îmbrățișăm toți într-o horă imensă și să ne pupăm pe obraji toată ziua e total iresponsabil. Eu am observat de la PSD discursul ăsta, pentru că măsurile astea sunt nesuferite și ei și-au făcut un calcul din punct de vedere electoral, au spus că o să prindă foarte bine la public și și-au făcut un calcul absolut cinic (…). Nu trebuie să închidem tot, dar nici să dăm drumul la tot. Trebuie să fim vigilenți și să ne luăm acele minime măsuri, să porți o mască, să te speli pe mâni și să nu te bulucești așa într-o baie de oameni, eu cred că sunt chestiuni absolut de bun simț și nu o să ne dăm viețile peste cap, dacă respectăm o perioadă, până scăpăm de virusul ăsta, până când lucrurile sunt sub control. Acum nu sunt sub control, sunt scăpate de sub control și Guvernul nu știe pe unde să mai scoată cămașa”, a mai spus Stelian Ion.