STB: Vehiculele folosesc instalații de climatizare fără a recircula aerul din interiorul vehiculului

Astăzi, Societatea de Transport București (STB) a anunțat că mijloacele de transport folosesc instalații de climatizare fără a recircula aerul din interiorul vehiculului, în perioada stării de alertă şi în contextul actual al pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat STB menționează: “Societatea de Transport Bucureşti – STB SA asigură confortul şi protecţia călătorilor în toate vehiculele aflate pe traseu prin utilizarea aerului condiţionat şi a sistemului de climatizare. Subliniem faptul că nu este utilizată funcţia de recirculare a aerului din interior, ci doar introducerea de aer proaspăt şi rece, din exterior”.

De asemenea, se mai clarifică faptul că, sistemul de climatizare din autobuze şi troleibuze este setat să pornească automat atunci când sunt temperaturi de peste 22 de grade, fără a fi necesară intervenţia conducătorului auto.

Se mai menționează că jumătate din cele 1.000 de autobuze Mercedes Citaro, au deja instalate echipamente de aer condiționat. Pentru alte 150 de autobuze, cu efortul STB și al Primăriei Municipiului București, au fost montate instalații de climatizare. În plus, numărul autobuzelor dotate cu aer condiţionat a crescut şi ca urmare a achiziţiei realizate de  Primăria Capitalei a celor 400 de autobuze Otokar, care au astfel de sisteme incluse.

Totodată, STB declarcă că, în prezent, se află în derulare un contract ce prevede instalarea de sisteme de aer condiţionat pe un total de 46 de tramvaie. Momentan, 12 tramvaie ce fac parte din parcul STB sunt dotate cu instalaţii de aer condiţionat. Ele sunt distribuite pe liniile cu un flux mare de călători, precum 41, 32, 1 şi 10.