STB: Se pot plăti de acum călătoriile și cu cardul contactless

Foto: wall-street.ro

Autobuzele din cadrul Societății de Transport București(STB) vor fi dotate cu aparate care  oferă călătorilor posibilitatea să plătească călătoriile direct cu cardul, în urma unei măsuri implimentate de către BCR și S&T, conform unui comunicat preluat de wall-street.ro.

Această modalitate de plată contactless, prin intermediul oricărui card bancar a fost deja implementată pe liniile Expres 780, 783 și 784. Este prevăzut faptul că, în cel mult o lună această măsură se va implementa și pe alte linii ale Societății de Transport București.

Orice călător care deține un card bancar Mastercard sau Visa, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă, va putea să plătească imediat călătoria în București, prin simpla apropiere a cardului sau a dispozitivului inteligent de validatoarele disponibile în autobuzele STB, în mediu deplin securizat. Această plată se va face fără a se percepe vreun comision.

În legătură cu această facilitate, primarul general Gabriela Firea a declarat: „Bucureștenii beneficiază de acum de cea mai nouă tehnologie de plată, direct în mijloacele de transport în comun cu care circulă! Pentru prima dată în România se utilizează validatoare contactless de ultimă generație, care au fost deja instalate pe autovehicule care aparțin STB. Proiectul este funcțional pe liniile Expres 780, 783 și 784, urmând ca, în cel mult o lună, să fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule. Acesta face parte dintr-un pachet de măsuri mai amplu, de modernizare a transportului în comun din București”. 

A mai fost menționat faptul că la același validator, se pot face plăți atât cu cardul de transport cât și cu cel bancar, precum și cu un smartphone sau smartwatch asociat cu un card bancar. Pentru identificare, validatoarele au afișate în partea de jos a ecranului siglele Mastercard și Visa. După ce se va efectua plata, validatorul va emite un mesaj vizual dar și acustic prin care este confirmată plata călătoriei. Tariful călătoriei perceput de STB este același, indiferent de tipul de card cu care alege călătorul să plătească: 1,3 lei – pe liniile urbane; 1,5 lei – pe liniile regionale si 3,5 lei – pe liniile expres.