Statele din regiunea amazoniană au semnat pactul pentru protejarea pădurii tropicale

Foto: digi24.ro

Șapte state din regiunea amazoniană au semnat un pact pentru a proteja cea mai mare pădure tropicală din lume. Potrivit hotnews.ro, acest lucru se va realiza prin acțiuni de răspuns la dezastru coordonate și monitorizare prin satelit, în contextul incendiilor recente care au distrus suprafețe uriașe.

Președinții din Columbia, Bolivia, Ecuador și Peru, vicepreședintele din Surinam și ministrul pentru Resurse Naturale din Guyana au participat la summitul din orașul Leticia, Columbia. Președintele brazilian Bolsonaro a participat printr-un apel video, în timp ce ministrul său de Externe a participat în persoană.

“Această întâlnire va rămâne ca un mecanism de coordonare pentru președinții care împart această comoară – Amazonul”, a declarat președintele columbian Ivan Duque în timpul adunării.

Prin acest acord, statele vor stabili o rețea pentru situațiile de dezastru natural, cu scopul de a coopera mai bine și de a răspunde eficient la incendii de mari proporții.

Grupul promite că va lua și inițiative legate de reîmpădurire, va depune mai multe eforturi pentru monitorizarea pădurilor, prin satelit, va dezvolta proiecte în educație și va acorda mai mult spațiu de acțiune pentru comunitățile autohtone în cadrul proiectelor de dezvoltare sustenabilă.