28 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Stagiunea de concerte de la Sala Radio va debuta vineri

Foto: news.ro

Stagiunea 2020 – 2021 de concerte de la Sala Radio va începe vineri, 2 octombrie,  după mai mult de jumătate de an de când concertele au fost transmise doar online, potrivit unui comunicat news.ro.

Organizatorii au spus că dintre cei 7 semifinalişti ai secţiunii de violoncel a Concursului Internaţional „George Enescu” derulat recent online, românul Ştefan Cazacu (în vârstă de 26 de ani) – ce va concura anul viitor în semifinala prestigioasei competiţii – este invitat special în concertul de deschidere a stagiunii. El va cânta pe un violoncel de colecţie, creat în urmă cu 103 ani, la Torino.

Totodată, concertul prezentat de Orchestra Naţională Radio se va desfăşura sub bagheta dirijorului britanic Duncan Ward, premiat ca cel mai bun tânăr dirijor al anului 2005 de către BBC. Între anii 2012-2014, Duncan Ward a fost dirijor-bursier al Academiei Orchestrei Filarmonicii din Berlin (poziţie în care a fost numit de celebrul dirijor Sir Simon Rattle).

Conform informațiilor oferite de organizatori, programul serii cuprinde creaţii Haydn – Concertul nr. 1 pentru violoncel şi orchestră, şi Simfonia nr. 96 – „Miracolul”. Unul dintre cei mai prolifici compozitori din toate timpurile, Joseph Haydn a creat, între altele, 104 simfonii, aproximativ 90 de cvartete de coarde, 62 de sonate de pian şi este adesea supranumit „părintele simfoniei”.

Doritorii care vor să participe la evenimente  trebuie să știe că accesul la concertele organizate la Sala Radio este permis până la ora 18.50 şi publicul este rugat să respecte cu stricteţe regulile de acces afişate la intrarea în incinta clădirii şi pe site-ul www.orchestreradio.ro. Biletele pot fi cumpărate, în format electronic, prin intermediul  iabilet.ro şi de la casa de bilete a Sălii Radio.

De asemenea, concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns