Spor natural negativ în România! Vezi datele INS

Institutul Național de Statistică a anunțat că sporul natural în România a fost negativ în luna iulie, după ce numărul decedaţilor a fost mai mare cu 2.242 persoane faţă de cel al născuţilor-vii. Foto: romanialibera.ro

România a înregistrat un spor natural negativ în luna iulie faţă de luna precedentă. Institutul Național de Statistică precizează că acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care numărul decedaţilor a fost mai mare cu 2.242 persoane faţă de cel al născuţilor-vii.

Dar să vedem pe larg ultimele date prezentate de INS. Astfel, în luna iulie a acestui an s-au născut 18.523 de copii, cu 4.017 mai mulţi copii decât în luna iunie, potrivit news.ro. În schimb, numărul deceselor înregistrate în iulie 2019 a fost de 20.765, cu 894 decese mai multe decât în luna iunie 2019. De aici rezultă și sporul natural negativ, pentru că numărul decedaţilor a fost mai mare cu 2.242 persoane faţă de cel al născuţilor-vii.

Sporul natural reprezintă diferenţa dintre numărul născuţilor-vii şi numărul persoanelor decedate, în perioada de referinţă.