Spitalul Judeţean Sibiu creşte capacitatea de tratare a pacienților COVID-19 care se află în stare gravă

Foto: news.ro

Spitalul Judeţean Sibiu a anunțat că va  creşte capacitatea de tratare a pacienţilor cu forme grave de coronavirus adaugând 10 paturi la ATI. În continuare, judeţul Sibiu rămâne cu cea mai mare incidenţă din ţară, 7,63, chiar dacă s-a constatat că cifrele au scăzut constant în ultima săptămână.

”SCJU a primit azi avizul pentru creşterea capacităţii de preluare a pacienţilor cu forme grave şi foarte grave ale infecţiei cu SarsCov-2, prin suplimentarea capacităţii ATI cu un număr de 10 paturi. Acestea au intrat în circuitul ATI destinat pacienţilor COVID 19 pozitiv începând de azi, 26 noiembrie. Cele 10 paturi sunt amplasate în construcţia modulară nr. 1, destinată pacienţilor COVID 19, cu avizul epidemiologic temporar, pe perioada stării de alertă, al DSP Sibiu.  În momentul de faţă, numărul total al paturilor ATI de la SCJU Sibiu pentru pacienţii COVID 19 este de 22”, a transmis, joi, Consiliul Judeţean Sibiu, într-un comunicat de presă preluat de news.ro.

Aceasta reprezintă prima etapă a procesului de suplimentare a capacităţii  din cadrul secției de terapie intensivă.

În prezent, municipiul Sibiu este în carantină din 16 noiembrie şi, cel mai probabil, autoritățile vor decide ca această măsură să se prelungească pentru  încă 2 săptămâni.