Spitalul Județean din Alba, dotat cu aparate anti-mită

Foto: a1.ro

Zece secții ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au fost dotate cu aparate prin care pacienții pot anunța dacă personalul medical le-a cerut mită și dacă au fost mulțumiți de serviciile primite în timpul internării, potrivit Mediafax.

Managerul Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, Diana Mârza, a spus că instalarea aparatelor în cele zece secții ale unității medicale face parte din procesul de certificare pentru implementarea sistemului de management anti-mită.

“Implementarea acestui sistem vizează toate palierele și domeniile de activitate, cu scopul de a reduce eventuale practici incorecte, în relație cu pacienți, furnizori sau colaboratori. Unul dintre primii pași în acest sens a fost instalarea de aparate prin care pacienții pot să își exprime opinia într-un mod simplu și rapid cu privire la serviciile primite sau prin intermediul cărora pot să comunice dacă li s-au solicitat bani sau atenții de către personalul medico-sanitar”, a declarat managerul spitalului.

Întrebările la care bolnavii trebuie să răspundă sunt: “Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente medicale?” și “Care este impresia dumneavoastră generală despre spitalul nostru?”. La prima întrebare pacienții pot răspunde cu “da” sau “nu”, iar la a doua pot alege de pe o scală de la 1 la 5, cu emoticoane, de la foarte nemulțumit la foarte mulțumit.