16 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Spitalul Judeţean Buzău scoate la concurs aproape 30 de posturi pentru medici de diferite specializări

Foto: news.ro

Spitalul Judeţean Buzău scoate la concurs aproape 30 de posturi pentru medici de diferite specializări, unitatea medicală confruntându-se de multă vreme cu un deficit major de cadre medicale, potrivit news.ro.

Angajările au loc pentru majoritatea secţiilor, în total fiind scoase la concurs 27 de posturi pentru medici care să lucreze la Unitatea de Primire Urgenţe, Oncologie, Pediatrie, Cardiologie, Neurologie, Medicină Internă, dar şi pe alte secţii ale celui mai mare spital din judeţ. De asemenea, deficit de specialişti se regăseşte la Terapie Intensivă, unde în timpul pandemiei de coronavirus, volumul de muncă a fost imens, medicii fiind practic aproape de epuizare.

“Am scos la concurs absolut toate posturile libere pentru medici, a proape 30 de locuri, absolut pe toate secţiile unde aveam post vacant. Încercăm să găsim medici astfel încât să acoperim tot deficitul şi să nu avem probleme la acoperirea gărzilor şi la consultaţiile interdisciplinare”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

La Spitalul Judeţean Buzău, concursuri de angajare au fost organizate şi în aprilie, însă, fără prea mare succes.