Spectacolul ”Păcală şi Tândală” pe 6 şi 7 martie, la Palatul Naţional al Copiilor

Foto: Teatrul Muzical Ambasadorii / Facebook

Spectacolul “Păcală şi Tândală” o producţie a Teatrului Muzical Ambasadorii, în regia lui Attila Vizauer, va putea fi urmărit, în 2 reprezentaţii cu public în sală, pe 6 martie, de la ora 18,00, şi pe 7 martie, de la ora 11,00, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor, informează un comunicat transmis Agerpres.

Lumea personajelor Păcală şi Tândală este cea a satului românesc tradiţional, în care, la fel ca în basme, binele învinge întotdeauna. Înseşi numele lor, variante fonetice foarte expresive ale verbelor a păcăli şi a tândăli (a lenevi), îi înfățișează pe cei doi ca pe două personaje pline de umor. Însă cei doi mai mult decât atât: caractere complexe, profund cinstite, pline de înţelepciune şi de dorinţa de a repara nedreptăţile. Eroi justiţiari, bine disimulaţi sub o cuceritoare aparenţă de simplitate şi chiar naivitate, ei sancţionează prostia, răutatea, hoţia şi multe alte moravuri. Însă o fac elegant şi amuzant, folosind ipostaze variate ale comicului, de la haz şi veselie, la ironie şi sarcasm, se arată în prezentarea spectacolului.

În varianta scenică a lui Atila Vizauer, aventurile celor doi sunt îmbrăcate în haina muzicii şi dansului de inspiraţie folclorică, reinterpretate într-o cheie actuală.

“Lucrând cu trupa Teatrului Muzical Ambasadorii – balerini, soprane, mezzo-soprane, tenori, baritoni – am descoperit, cu bucurie, ce actori minunaţi sunt. Considerentele teoretice îşi găseau rezolvarea în practica actului de construcţie a unui spectacol. Eram în repetiţii, lucram la diferite scene ale piesei şi, nu numai o dată, opream repetiţia şi întrebam: ‘Eşti balerin?’; ‘Da, am făcut coregrafia’; ‘Omule, dă la actorie! Ai talent’ sau: ‘Ai făcut Conservatorul?’; ‘Da, acum sunt la masterat’; ‘După absolvire, fă şi masteratul la actorie!’. Energie, talent, dedicaţie şi o bucurie nesfârşită de a juca, de a crea“, declară regizorul spectacolului.

Membrii grupului vocal “Ludovic Spiess” dau viaţă personajelor principale – Bogdan Şerban (Păcală), Octavian Ene (Tândală), Silviu Alexandru Mihăilă (Împăratul), Camelia Cuzub (Mireasa şi Împărăteasa), Sergiu Neamţu şi Andrei Racu (Boierii). Din distribuţie fac parte şi solistele Ioana Iordănescu, Jennifer Dumitraşcu, Natalia Dragomir.

Pentru a participa la acest spectacol, biletele se pot cumpăra atât online, de pe platforma Ticketstore.ro – https://www.ticketstore.ro/ro/eticheta/9/teatrul-muzical-ambasadorii, cât şi de la Casa de bilete deschisă în foaierul Sălii Miici a Palatului Naţional al Copiilor, cu o oră înainte de spectacol.