22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Spectacolul „O haită de sfinţi”, regizat de Vlad Zamfirescu, premieră la Teatrul Nottara

Foto: Dan Bordeianu şi Laura Vasiliu/News.ro

A fost anunțat că spectacolul „O haită de sfinţi”, după Neil LaBute, în regia lui Vlad Zamfirescu, va avea premiera în a doua jumătate a lunii octombrie la Teatrul Nottara.

În distribuţie  se regăsesc actorii  Şerban Gomoi, Dan Bordeianu/ Rareş Andrici, Laura Vasiliu/ Diana Roman, Cerasela Iosifescu/ Luminiţa Erga.

Scenografia  poartă semnătura lui Ştefan Caragiu. Cele două reprezentaţii în regim de premieră vor avea loc pe 15 şi 22 octombrie, de la ora 18.00, la Sala „George Constantin”.

În plus, pentru rolul Tânărul din spectacolul „O haită de sfinţi”, Şerban Gomoi a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal la gala premiilor UNITER din acest an.

Într-o lume aflată într-una dintre cele mai grave crize ale modernităţii, povestea celor patru oameni din piesa „O haită de sfinţi”, cu titlul original „Bash”, a lui Neil LaBute se dezvăluie într-o lumină fascinantă.

„Bash” este  de fapt o piesă alcătuită din trei texte, fiecare având un titlu separat: „Ifigenia în Orem”, „O haită de sfinţi” şi „Medeea Redux”. „Monologuri aparent fără o legătură unul cu altul, piesa aduce laolaltă poveştile unor oameni traumatizaţi de propriile fapte, oameni cu structuri dostoievskiene, purtând crime pe conştiinţă, ducând cu ei vinovăţii care taie în ei răni adânci, imposibil de vindecat. Trei poveşti, trei destine, trei tragedii. Un bărbat care-şi ucide fetiţa, un cuplu care-şi începe călătoria prin viaţă cu o moarte, o fată care, ca o Medee rătăcită în secolul 21, omoară ca să se răzbune pe bărbatul pe care l-a iubit”. este descrierea făcută de teatru.

Prima piesă publicată a dramaturgului Neil LaBute, „Bash” a însemnat un punct de cotitură în existenţa lui. Era anul 1995, LaBute avea 32 de ani, iar Bash i-a adus faimă şi a fost începutul unei cariere de succes la nivel internaţional.

Bilete pentru cele două reprezentaţii programate în luna octombrie pot fi cumpărate online, de pe www.nottara.ro, sau de la agenţia teatrului.

Conform normelor legale aflate în vigoare, accesul publicului la spectacolele de teatru este permis doar persoanelor cu schema de vaccinare completă contra SARS-COV-2 sau celor care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, cu condiţia să fi trecut cel puţin 15 zile de când s-au infectat.

Print Friendly, PDF & Email