24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Spectacolul-manifest „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” în regia lui Eugen Jebeleanu, la Arcub şi FITS

Foto: News.ro

Coproducţia internaţională de succes „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba”, scrisă de Yann Verburgh şi regizată de Eugen Jebeleanu, se va juca la ARCUB – Sala Mare, pe data de 20 august, de la ora 20.00 şi va beneficia de două reprezentaţii în cadrul celei de-a 28-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, la Fabrica de Cultură – Sala Lulu, pe 22 august, de la ora 19.00, şi pe 23 august, de la ora 16.00, când va fi transmis live pe platforma festivalului.

Distins cu premiul UNITER 2020 pentru „Cea mai bună regie”, spectacolul de teatru, produs de ARCUB şi compania franceză CIE Ogres, „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” a reprezentat un real succes de public şi critică.

De asemenea, a făcut parte din programul Sezonului România-Franţa 2019, a fost selectat în cadrul celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru şi a primit invitaţii la Festivalurile de la Constanţa şi Brăila, precum şi la Festivalurile (Ambi)Valences, Amiens Europe, la Gallia Théâtre de Saintes şi la Théâtre Cinéma de Choisy-le-Roi din Franţa.

„Spectacolul îşi propune să chestioneze tineretul european de azi, pornind de la poveşti intime, de la mica istorie, pentru a da relief marii istorii, pentru a vorbi despre poveştile personale, despre propriile noastre frici, bariere, limite, frontiere de depăşit (…)”, spune regizorul Eugen Jebeleanu, potrivit unui comunicat News.ro.

Decorul şi a costumele sunt realizate de Velica Panduru, iar creaţia sonoră de Rémi Billardon. Designul video este conceput de Ioana Bodale şi Vlad Lăzărescu. Din distribuţie fac parte Ioana Bugarin, Nicholas Caţianis, Clémence Laboureau, Radouan Leflahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier, Alex Călin (voce din off şi video).

Spectacolul este prezentat în limbile română, engleză, franceză, germană şi berberă. Supratitrarea existentă face parte din conceptul spectacolului multilingvistic, asigurând înţelegerea de către public a tuturor momentelor.

Este importnant de știut că spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Pentru reprezentaţia ce va avea loc la ARCUB – Sala Mare, vineri, 20 august, de la ora 20.00, biletele pot fi achiziţionate atât online de pe arcub.ro şi bilet.ro, cât şi de la casa de bilete ARCUB din str. Lipscani nr. 84-90 (deschisă de luni până vineri, între orele 10.00 – 16.00). Preţul unui bilet diferă în funcţie de categoria de loc, astfel: 25 lei – cat.II şi 50 lei – cat.I.
Pentru reprezentaţiile din 22 şi 23 august din cadrul FITS, vă rugăm să consultaţi pagina spectacolului de pe site-ul festivalului: https://www.sibfest.ro/spectacol/389

Spectacolul este realizat în coproducţie cu Maison de la Culture d’ Amiens, Le Phénix Scène nationale Valenciennes, Théâtre de Choisy-le-Roi, Le Gallia Théâtre, La Comédie de Béthune şi Centre Dramatique National du Nord-Pas-de-Calais, cu sprijinul Centrului Naţional de Scriere pentru spectacole La Chartreuse din Villeneuve-les-Avignon, al SPEDIDAM şi al Fondului de donaţii POROSUS.

Vizionarea spectacolului este permisă numai cu purtarea măştii de protecţie. Nu este nevoie de dovada scrisă a vaccinării sau unui test negativ.