18 octombrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Spectacolele Teatrului „Ion Creangă”, pe marile ecrane din ţară şi online

Foto: News.ro

Spectacolele Teatrului „Ion Creangă” vor putea fi urmărite, începând cu data de  25 septembrie, pe marile ecrane din ţară, în reţeaua de distribuţie Teatru la Cinema, dar şi online, prin intermediul  platformei de streaming scenatv.ro, potrivit unui comunicat News.ro. 

Primul spectacol difuzat prin intermediul Teatru la Cinema în stagiunea 2021 – 2022 este „Punguţa cu doi bani”, iar scenariul şi regia sunt semnate de Gabrielei Dumitru.

Acest spectacol are la bază binecunoscuta poveste a lui Ion Creangă, „Punguţa cu doi bani”  și este considerat unul dintre cele mai apreciate spectacole produse de Teatrul „Ion Creangă” pentru copiii cu vârsta peste 3 ani ca parte a programului „Educaţia timpurie”. Lansat în toamna anului 2019, spectacolul continuă să se joace cu casa închisă şi să se numere printre titlurile cele mai solicitate de public.

Înregistrarea, realizată în sala de tip studio a teatrului, într-un format gândit special pentru difuzare, va putea fi urmărită începând din 25 septembrie, ora 12:00, în Cineplexx Băneasa din Băneasa Shopping City, Cineplexx Titan din Centrul Comercial Auchan Titan, Cineplexx Târgu Mureş din Shopping City Târgu Mureş, Cineplexx Satu Mare din Shopping City Satu Mare şi Cineplexx Sibiu din Shopping City Sibiu.

După această dată, spectacolul va putea fi vizionat în fiecare weekend, în cel puţin unul dintre oraşele: Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Buzău, Craiova, Focşani, Piteşti, Sibiu, Sinaia, Vaslui. Biletele pentru proiecţii se pot achiziţiona şi de pe teatrulacinema.ro.

De asemenea, în ziua şi la ora proiectării în cinematografe spectacolul va fi accesibil şi online, pentru a fi vizionat de cei care nu pot să ajungă în sala de cinema sau în localităţile în care nu există cinematografe, precum şi în străinătate.