Situația ansamblului Peleș. A fost predată Căsuţa Poartă

Foto: news.ro

Iulian Bulai, deputat USR, a publicat astăzi un mesaj prin care critică lipsa de acţiune a ministrului Culturii, Valer-Daniel Breaz, în ceea ce privește ansamblul Peleş. Potrivit news.ro, acesta atrage atenţia că o dependinţă a palatului a fost deja predată proprietarilor şi că următorul pe listă este muzeul.

„Statul român se dă singur afară din Muzeul Peleş, iar ministrul Breaz se aşteaptă să plătească familia regală ca să rămână deschis! De luni de zile, Ministerul Culturii nu mai are contract cu Casa Regală pentru chiria ansamblului de la Peleş. Negocierile pentru prelungirea contractului trebuiau să-nceapă în martie”, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

El a mai precizat că în urmă cu două zile a fost predată Căsuţa Poartă și urmează să fie evacuat şi muzeul. În sprijinul acestei afirmaţii, el a publicat o parte dintr-un proces verbal de predare-primire.

Foto: news.ro

„Nu-l întreb pe ministrul Breaz de ce nu s-a prelungit contractul de închiriere – pentru că ştiu: din incompetenţă şi nesimţire, dar l-aş întreba altceva: aşa un lucru de nimic pentru naţiunea română i se pare Muzeul Peleş cât să-i fie indiferent dacă rămâne deschis sau nu?”, a mai scris Bulai.