29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Singapore interzice circulația trotinetelor electrice pe trotuare

Foto: mediafax

Începând cu 6 noiembrie cetățenii din Singapore nu mai au voie să circule cu trotinetele electrice pe trotuar. Această reglementare s-a produs ca urmare a numărului mare de accidente  în care astfel de vehicule a fost implicate. Dacă sunt prinși că încalcă această regulă  cetățenii pot  fi amendați cu echivalentul a  1.474 dolari sau pot fi condamnați  să petreacă  3 luni în închisoare sau să primească ambele pedepse, a anunțat un secretar din Ministerul Transporturilor, potrivit Mediafax.

“Interzicerea trotinetelor electrice pe trotuare este o decizie dificilă. Dar este un pas necesar pentru ca pietonii să se simtă în siguranță pe trotuarele publice”, a declarat secretarul.

Totuși mai este de menționat faptul că în Singapore trotinetele sunt interzise și pe șosele. Acestea pot circula legal doar pe pistele de biciclete care în prezent au o lungime de 440 km. Guvernul a promis remedierea acestei situații și extinderea acestor piste până  în 2025   să ajungă la 750 km.

Se pare că trotinetele electrice au devenit foarte populare în Singapore, țară cunoscută ca una dintre cele mai scumpe din lume pentru cei care dețin automobile. Însă pe măsură ce numărul de trotinete s-a mărit, a crescut dramatic și numărul accidentelor în care acestea au fost implicate. De cele mai multe ori a fost vorba despre coliziunea cu pietonii pe trotuare.

O altă țară care a reclementat mai strict transportul cu trotinete electrice este Franța. Săptămâna trecută această țară a introdus noi reglementări mai stricte în Codul Rutier , precum limitarea vitezei, vârta minimă de 12 ani, interzicerea folosirii căștilor audio în timpul mersului  și interzicerea circulării pe trotuar.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns