Simona Halep va fi cetățean de onoare în Iași

Simona Halep a câștigat două turnee de Grand Slam, Roland Garros și Wimbledon. Foto: Guliver / GettyImages

Simona Halep va fi numită cetățean de onoare al unui oraș important al țării. Mai mult decât atât, baza sportivă deținută de primărie ar putea purta numele campioanei de la Wimbledon, scrie prosport.ro.

Vorbim despre faptul că Simona va fi cetățean de onoare al municipiului Iași. Propunerea a venit în ultima ședință a Consiliului Local și a fost susținută de primarul Mihai Chirica. Cel care a făcut propunerea a fost consilierul local Florentin Ciubotaru. Acesta a spus că Halep este un simbol național și ar trebui cinstită în fiecare oraș, nu doar în cel natal.

”Trebuie să dăm şi noi ceea ce se cuvine celor care fac cinste României. Cred că este oportună invitaţia ca marea noastră campioană Simona Halep să accepte să devină cetăţean de onoare al urbei noastre. Chiar dacă este dobrogeancă, Simona Halep este o româncă, o sportivă care trebuie cinstită cum se cuvine în toate oraşele ţării, pentru că ne reprezintă cu cinste. Dacă s-ar putea, într-o şedinţă următoare să-i adresăm această invitaţie campioanei noastre. Iar dacă am putea beneficia şi de prezenţa ei fizică, ar fi excepţional. Dar măcar să accepte să devină cetăţean de onoare, pentru că este un sportiv emblematic”, a spus Ciubotaru.