Simona Halep, debut în forță la US Open! Vezi cu cine va juca în turul doi

După ce în precedentele ediții de la US Open a fost eliminată încă din primul tur, Simona Halep a debutat cu o victorie la turneul american. Foto: facebook.com/pg/simonahalep

Simona Halep s-a calificat în turul doi de la US Open, după ce a învins-o pe americanca Nicole Gibbs (26 de ani, 135 WTA), scor 6-3, 3-6, 6-2.

Halep s-a impus fără prea mari emoții în primul set, dar l-a cedat pe al doilea cu același scor, 6-3. În setul decisiv, Simona a jucat perfect și nu i-a lăsat nicio șansă adeversarei. Astfel, Halep a trecut de americanca Nicole Gibbd după o partidă care a durat o oră și 12 minute, iar în turul secund de la US Open va juca tot împotriva unei sportive din SUA, Taylor Townsend, 116 WTA, pe care a învins-o în toate cele trei întâlniri precedente.

După victoria în fața lui Nicole Gibbs, Simona Halep a mulțumit publicului pentru susținere. Foto: gsp.ro

„Mă simt bine că m-am întors la US Open. Publicul a fost extraordinar, n-am simțit că am jucat împotriva unei americance. Datorită vouă am luptat până la capăt! (…) Pot să visez din nou la acest turneu? (n.r. râde) Nu e ușor, fiecare meci de Grand Slam e complicat. Mă bucur că am reușit să câștig aici după trei ani, pierdusem doi  ani la rând în primul tur”, a spus Simona la finalul meciului la microfonul Eurosport.

În precedentele două ediții ale turneului american, Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur al competiției. În anul 2017, Halep a fost învinsă de Maria Șarapova, iar în 2018 de Kaia Kanepi.