Simona Halep a fost decorată de președintele Klaus Iohannis: “Mândră că sunt româncă”

Foto: digi24.ro

Simona Halep a fost decorată astăzi cu Ordinul Național “Steaua României”, în cadrul unei ceremonii ce s-a desfășurat la Palatul Cotroceni. Potrivit digisport.ro, aceasta a primit gradul de Cavaler. La acest eveniment special, campioanei i-au fost alături părinții, Ilie Năstase, Daniel Dobre, Alina Tecșor și alți apropiați.

Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o atât pe Simona, cât și pe familia acesteia pentru onoare adusă României. “Dragă Simona, performanța vă aparține în totalitate familiei și dumneavoastră. Este păcat că asemenea talente nu primesc sprijinul cuvenit din partea statului. Cel mai eleocvent exemplu e ca ați câștigat un turneu pe iarbă, fără să avem asemenea terenuri în România. Mulți copii renunță pentru că nu au condiții și sprijinul necesar. Când ei se pierd, pierde România. De azi înainte, când spui Simona Halep, spui România! Vă mulțumesc!”, este o parte din declarația președintelui României.

Foto: antena3.ro

Simona a fost extrem de emoționată pe parcursul evenimentului. “Sunt mândră că sunt româncă, sper să inspir toţi copiii pe mai departe. Sunt foarte emoţionată, este mai greu ca la finala de la Wimbledon”, a spus campioana de la Wimbledon.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, la 13 iulie, pe Serena Williams, cu scorul de 6-2, 6-2, după numai 55 de minute de joc. Halep a cucerit anul trecut turneul de la Roland Garros.