Sibiul va fi promovat în Dubai. Locuitorii din Emirate vor să descopere România

Foto: oradesibiu.ro

Mai multe zone turistice din România au atras atenția celor mai importanți jurnalişti, bloggeri şi influenceri din Dubai. Potrivit agerpres.ro, mai multe zone, precum județul Sibiu, cu municipiul reşedinţă care a fost Capitală Culturală a Europei în 2007, Bâlea din Munţii Făgăraş și Transfăgărăşanul, vor fi promovate online şi în mass-media.

“Ştiu că locuitorii din Emirate sunt dornici să descopere ţara noastră, mai ales că aceştia sunt atraşi de peisajele impresionante din zonele montane şi de istoria ce se ascunde în castelele şi bisericile din România. Fiecare dintre aceste locuri superbe vor fi promovate de grupul de influenceri aflat în România atât în media, cât şi în presa online din Dubai, dar şi pe paginile de pe reţelele de socializare ale fiecăruia dintre participanţi”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Municipiul Sibiu este primul oraş din România care, în 2007, a deţinut titlul de Capitală Culturală Europeană și în prezent este Regiune Gastronomică Europeană. Mai mult, Sibiul este și singurul oraş cu 3 stele Michelin din România.

Prin judeţul Sibiu trec două dintre cele mai spectaculoase şosele montane din Europa, Transfăgărăşanul şi Transalpina. Turiştii sunt atraşi şi de bisericile fortificate săseşti care se găsesc atât în oraşe, cât şi în mediul rural.