Sibiu Jazz Festival care se va desfășura în perioada 21-23 august va avea o secțiune rock

Foto: Sibiu Jazz Festival / Facebook

Ediția din acest an a Sibiu Jazz Festival (SJF) ce se va desfășura în perioada 21-23 august  va beneficiz și de o secțiune rock, așa cu au anunțat recent organizatorii.

“Sibiu Jazz Festival, o experienţă muzicală unică, vine cu o surpriză pentru publicul român şi internaţional. Sibiu Jazz Festival îşi continuă tradiţia pe scena muzicală din România cu o inovaţie la nivel de repertoriu si expresivitate artistică. Pe lângă eleganţa şi ritmicitatea jazzului clasic, festivalul are anul acesta o componentă inedită de rock care se îmbină perfect pe scenă, oferind nu doar o experienţă artistică cu totul neobişnuită, ci şi o alternativă de a pune în comun oamenii, antrenându-le energiile, live si online, prin vocaţia universală a muzicii cu respectarea regulilor impuse de virusul COVID19. Publicul român este aşteptat la sfârşitul penultimei săptămâni din august, respectiv pe 21, 22 şi 23, să se învioreze la Sibiu alături de mari artişti ai scenei naţionale care ne vor pune sufletul în mişcare prin muzica lor extrem de bogată şi creatoare. Pe parcursul celor trei zile de festival vom simţi viaţa în ritmuri antrenante alături de Paolo Profeti & ArtHitElectronic – Swing Project, Firma – Commissioned Jazz-Rock Project (proiect creat special pentru SJF), Viţa de Vie – Acoustic Jazz-Rock Project, Berti Barbera şi mulţi alţii”, se menționează într-un comunicat de presă transmis de Agerpres.

Conform informațiilor oferite de organizatori, Sibiu Jazz Festival ereprezintă un  eveniment cultural major, de importanţă naţională şi internaţională, lunând în calcul  “longevitatea, consecvenţa şi numărul impresionant de celebrităţi ale genului, care îl onorează cu prezenţa”.

De asemenea, SJF constituie  singurul festival de jazz din România inclus în programul internaţional de promovare al turismului cultural, care a fost lansat pe piaţa europeană în perioada 2018-2020: JAZZ ACROSS EUROPE.

 Programul complet al festivalului se poate consulta accesând https://sibiujazz.eu/