Sezonul de schi se deschide sâmbătă în Harghita

Sămbătă, 5 decembrie, se va deschide sezonul de schi în Harghita, astfel că iubitorii sporturilor de iarnă vor fi aşteptaţi pe mai multe pârtii din judeţ.

Așa cum să întâmplat și în anii trecuți, unele dintre primele pârtii pe care se va schia în Harghita sunt cele de la Topliţa, unde tunurile de zăpadă  au fost puse, deja, în funcţiune de o săptămână, iar condiţiile oferite schiorilor sunt foarte bune.

Proprietarul pârtiilor de schi din Topliţa, Nicolae Baciu, a declarat că  în, prezent, starea pârtiilor este foarte bună, “ca la mijloc de sezon”, iar din semnalele pe care le-a primit există interes mare din partea iubitorilor de schi, potrivit unui comunita Agerpres.

În contextul pandemic în care ne aflăm, Baciu a menționat că se  mențin  măsurile  impuse, respectiv păstrarea distanţei sociale, purtarea măștilor şi folosirea  dezinfectantului.

Domeniul schiabil de la Topliţa, aflat la poalele munţilor Gurghiu cuprinde din pârtia Măgheruş şi pârtia Bradul. Acestea beneficiază de panoramă spre munţii Călimani, dar şi spre oraşul Topliţa, fiind, în fiecare an, luate cu asalt de numeroşi pasionaţi ai sporturilor albe.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul oficial al domeniului schiabil, pârtia Bradul are un grad de dificultate redus, o lungime de 1.200 de metri şi o diferenţă de nivel de 140 metri, înclinaţia medie a pantei fiind de 11%.

Pârtia Măgheruş are grad de dificultate mediu, o lungime de 470 metri, diferenţă de nivel de 125 metri şi înclinaţia medie a pantei este de 23%.

Totodată, Nicolae Baciu a mai specificat  că există posibilitatea practicării şi săniuşului, iar banda transportoare pentru începători va fi pusă în funcţiune.

O altă zonă în care se va schia de sâmbătă este Mădăraş-Harghita, acolo unde tunurile de zăpadă funcţionează de aproximativ două săptămâni.