13 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Serialele „Mister 8” şi „The Allegation”, marile câştigătoare la Canneseries

Foto: News.ro

Serialele „Mister 8” (Finlanda) şi „The Allegation” (Germania) sunt marile câştigătoare la Canneseries, unul dintre cele mai importante festivaluri de televiziune din Europa, care s-a încheiat miercuri seară.

Aceste premii au fost acordate creatorilor celor două seriale, finlandezilor Teemu Nikki şi Jani Poso şi germanului Ferdinand von Schirach, fost avocat de drept penal, şi subliniază spiritul inovativ al companiilor TV din Europa, potrivit Variety.

„Mister 8” a fost ales  cel mai bun serial, este susţinut de operatorul SVOD finlandez Elisa Viihde, în timp ce „The Allegation” a fost recompensat cu Dior Grand Prix şi cu premiul pentru scenariu, ţine de RTL Group, care se pregăteşte să relanseze RTL Plus pe 4 noiembrie.

Titlul de cel mai bun serial de formă scurtă a revenit producţiei norvegiene numite „About Saturday”, creat de Liv Mari Ulla Mortensen, iar cea mai bună interpretare a fost a lui Pekka Strang din „Mister 8”.

În același timp, distribuţia „Countrymen” (Norvegia) a primit premiul special pentru interpretare, iar această producţie a fost aleasă de juriul liceenilor drept cel mai bun serial. Premiul studenţilor a fost acordat „Lockdown” (Belgia), de Gilles Coulier şi Maarten Moerkerke.

Premiul publicului a  fost acordat producţiei sârbe „Awake”, de Jelena Gavrilović şi Uroš Tomić.

Ediţia de anul acesta a fost deschisă de premiera mondială a sezonului secund din „All the Way Up/ Validé”, dramă Canal+, care prezintă povestea  unui rapper promiţător care, după ce este validat de artiştii hip-hop francezi consacraţi, devine rivalul mentorului său. Serialul va fi proiectat în afara competiţiei.

În același timp, în afara competiţiei, CanneSeries a prezentat două versiuni pentru televiziune ale unor clasice – „Around the World in 80 Days”, după Jules Verne, cu David Tennant şi Leonie Benesch, şi „Sisi”, despre impărăteasa adolescentă austriacă.

Festivalul s-a încheiat cu premiera mondială a ultimului sezon din aclamatul „Gomorrah” (Sky Italia), cu zece episoade regizate de Marco D’Amore şi Claudio Cupellini.

Print Friendly, PDF & Email