Senatorii au votat pentru impozitarea pensiillor speciale

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a inițiat un proiect legislativ care prevede taxarea cu 30% a pensiilor speciale cuprinse între 7.000 de lei și 10.000 de lei. Foto: g4media.ro

Plenul Senatului a votat propunerea legislativă inițiată de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, privind impozitarea pensiilor speciale care depășesc 7.000 de lei. În favoarea actului normativ au votat 76 de senatori iar 16 s-au abţinut.

Cei care s-au abținut de la vot au fost liberalii. Senatorul Florin Cîtu a explicat de ce: “PNL s-a abținut de la vot pentru că proiectul este făcut de un inițiator care nu vrea   să-și impoziteze propria pensie”. În schimb, senatorii USR și UDMR au votat pentru propunerea legislativă, scrie ziare.com.

Propunerea legislativă inițiată de Eugen Teodorovici prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 și 10.000 de lei cu 30%, iar pensiile mai mari de 10.000 de lei să fie taxate cu 50%. Proiectul  urmează să intre la Camera Deputaților, care este for decizional.