Șeful Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi, acuzat de purtare abuzivă

Foto: Facebook.com

Conducerea Poliţiei Judeţului Iaşi a demarat o anchetă internă, după ce mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS) au reclamat comportamentul agresiv al şefului lor. Potrivit news.ro, acesta îi obliga să meargă la o anumită sală de sport din oraş, în caz contrar aceștia erau amenințați că vor fi transferaţi la alte structuri.

”La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au fost dispuse verificări cu privire la aspectele prezentate în sesizare. În funcţie de cele constatate, urmează să fie luate măsurile legale”, a spus Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Angajaţii SAS Iaşi susţin în sesizarea înaintată că şeful lor, subcomisarul Costel Şchiopu, ar frecventa o sală de culturism din oraş şi că le cere subordonaţilor să meargă în acelaşi loc, în caz contrar îi va muta la alte structuri din cadrul instituţiei.

Mai mult, lucrătorii SAS mai afirmă că Şchiopu începuse să manifeste un comportament agresiv şi le vorbea urât, întrucât subordonaţii nu se conformau cererii lui. De asemenea, aceștia reclamă că au fost puşi să se bată între ei şi că, în timpul unui astfel de antrenament, un coleg de-al lor s-a ales cu fracturi.

Totodată, luptătorii din cadrul SAS Iaşi susţin că şeful instituţiei urmărea inclusiv ce făceau angajaţii săi în timpul liber, obligându-i pe unii să le demonstreze că au alergat zilnic zece kilometri.