Şeful Serviciului Arme şi Muniţii Caraş-Severin, reţinut pentru 24 de ore

Foto: news.ro

Şeful Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar prefectul, Matei Lupu, este suspectat de abuz în serviciu, potrivit digi24.ro.

În urma perchezițiilor desfăşurate în dosarul privind falsificarea permiselor de port-armă instrumentat de DIICOT Caraş-Severin, au fost puse în executare zece mandate de aducere.

„Este vorba de un dosar de crimă organizată, în speţă DIICOT, prin care se reţine principala infracţiune grup infracţional organizat, pe lângă multe alte infracţiuni, printre care, interesant, şi mărturie mincinoasă. Altfel, din punctul meu de vedere, nu se poate reţine mărturie mincinoasă, doar dacă, sunt numeroase decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, plângerea penală la care se face referire nu vizează persoana, adică nu te poţi autoincrimina în propria ta declaraţie dată în calitate de martor. Vom vedea în continuare dacă se vor lua măsuri preventive”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul lui Radu Ştefan.

De altfel, acesta a afirmat că asupra prefectului de Caraş-Severin, Matei Lupu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

La grupul infracţional organizat au aderat două persoane cu funcţii care au săvârşit infracţiuni şi contravenţii la regimul armelor şi muniţiilor. Astfel, au fost protejaţi de ceilalţi membri ai grupului pentru a nu răspunde penal sau contravenţional prin tergiversarea cercetărilor în dosare penale sau falsificarea unor înscrisuri ale societăţii comerciale.